Депутат Розенблат носитиме електронний браслет ще два місяці

14:38, 19.08.2017
Депутат Розенблат носитиме електронний браслет ще два місяці

Борислав Розенблат не зміг переконати суд.

Солом'янський райсуд Києва продовжив народному депутату Бориславу Розенблату запобіжний захід ще на два місяці до 17 жовтня 2017 року.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ у суботу.

 

Відтак, народний депутат і надалі носитиме електронний браслет і не зможе залишати визначені в ухвалі суду місця перебування без дозволу слідчого.

 

Прокурори запевнили суд, що Розенблат може покинути територію України, оскільки у нього є майно на території Німеччини.

 

Зокрема, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко заявив: "Борислав Соломонович, відповідно до його декларації та свідчень, він має майно в іншій державі. Держава Федеративна республіка Німеччина. Відповідно до вартості того майна, воно дає змогу на безпроблемне існування на території іншої держави".

 

Сам же Борислав Розенблат переконував, що навіть без браслета тікати не збирається, а всі звинувачення у хабарництві відкидає: "Я готовий сьогодні до вашого будь-якого рішення.  Я знаходжуся тут і буду відстоювати свою честь і гідність, я не притягався до кримінальної відповідальності, ніколи не давав і не брав хабарі".

 

Утім, суд підтримав клопотання прокуратури.

 

Нагадаємо, 18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

 

Після цього Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. Зауважимо, що інший депутат – Максим Поляков, який також фігурує у «бурштиновому» провадженні щодо вимагання, досі ухиляється від запобіжного заходу і не вдягнув електронний браслет стеження.