У селі під Тернополем готують до відкриття перший в Україні музей журналістики

18.08.2017
Парадоксально, але факт — перший в Україні музей журналістики відкриється незабаром у селі Баворів Тернопільського району, за 20 кілометрів від обласного центру, в приміщенні ... колишньої колгоспної контори.
 
Його створенням за особистою ініціативою зайнявся ветеран місцевої журналістики, член НСЖУ, засновник, видавець та редактор газети «Кременецький вісник — С» Богдан Свіргун.
 
Як повідомив він для «УМ», таку ідею виношував давно, але аж цього року стало можливим втілити її в реальність зусиллями зацікавлених людей. Чому саме в Баворові?
 
За словами Богдана Івановича, на це є три причини. Перша — бо він хотів створити щось унікальне і потрібне для рідного села.
 
Друга — там народилися, жили чи й продовжують проживати зараз ще близько двох десятків відомих на Тернопільщині журналістів.
 
І третя, дуже важлива в наших реаліях, — це цілковите розуміння й підтримка з боку місцевої влади.
 
Музей планують відкрити наприкінці вересня. Його експонати, збір яких наразі триває, будуть пов’язані як з історією журналістики України і краю в цілому, так і з окремими місцевими виданнями та особистостями.
 
Як прокоментував для «УМ» голова Тернопільської обласної організації НСЖУ Василь Тракало, «це чудова особиста ініціатива одного з членів і ветеранів нашої Спілки, і ми з радістю докладемося до розвитку такого закладу.
 
Журналістика краю гідна того, щоб її історію зберігати належним чином».