В Австралії побудують найбільшу в світі сонячну електростанцію

13:55, 17.08.2017
В Австралії побудують найбільшу в світі сонячну електростанцію

Комп’ютерна модель найбільшої в світі сонячної електростанції (Solar Reserve / Facebook)

В штаті Південна Австралія оголосила про затвердження проекту найбільшої у світі сонячно-теплової електростанції, яка забезпечить усі потреби в електроенергії мешканців регіону.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на австралійські ЗМІ.

"Завдяки цьому проекту ми зможемо змінити ситуацію на енергетичному ринку Південної Австралії та зробимо нашу енергетичну мережу більш безпечною. Окрім того, проект забезпечить понад 700 робочих місць для місцевих працівників", - заявив прем'єр штату Джей Ветерілл.

150-мегаватну геліотермальну електростанцію збудують неподалік містечка Порт-Оґаста, що розташоване у 300 км на північ від столиці Південної Австралії – Аделаїди. Роботи зі спорудження станції розпочнуться у 2018 році, а завершити будівництво планується у 2020 році. Вартість будівництва складе близько 650 мільйонів доларів.

За словами Джея Ветерілла, станція, яка отримає назву "Аврора", буде найбільшою у своєму роді у світі та зможе забезпечити "всі потреби штату".

Варто зазначити, що геліотермальна енергетика - один із способів практичного використання сонячної енергії, який застосовується для перетворення сонячної радіації в тепло води або легкозакипаючого рідкого теплоносія. Геліотермальні електростанції застосовуються як для промислового отримання електроенергії, так і для нагріву води для побутового застосування. 

Телеканал АВС показав відео, як будуватимуть найбільшу в світі сонячну електростанцію.