Екс-голові Києво-Святошинської адміністрації вручили підозру в дерибані землі

15:45, 15.08.2017
Екс-голові Києво-Святошинської адміністрації вручили підозру в дерибані землі

Олександр Заєць винувачується у тиску на підлеглого для дерибану коштовної землі під Києвом (politrada.com)

Генеральна прокуратура вручила підозру у вичненні злочину - підбурювання до зловживання службовим становищем - колишньому голові Коєво-Святошинської районної державної адміністрації.

Про це повідомляє Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що у вересні - грудні 2012 року голова Києво-Святошинської районної державної адміністрації, підкупом, що виразились у обіцянках посприяти кар’єрному зросту, схилив виконувача обов’язків голови цієї адміністрації ... незаконно підписати розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками одного з державних підприємств та про виділення земельних ділянок у власність ряду підставних осіб, загальною площею 350 га вартістю 373, 9 млн грн, чим спричинив тяжкі наслідки державним інтересам", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що особа, яку схилив до злочину чиновник, уже засуджена вироком Святошинського районного суду м. Києва від 18.11.2016 за ч. 2 ст. 364 КК України.

"Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції 2012 року), а саме: підбурювання до зловживання службовим становищем, тобто умисному, в інтересах третіх осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки", - зазначають в прес-службі ГПУ.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляє "Українська правда. Київ", у той час Києво-Святошинською РДА керував Олександр Заєць, а за дерибан землі засудили Миколу Шкаврона.