На Донбасі окупанти обманом набирають місцевих «новобранців»

12:06, 15.08.2017

Російські окупанти активізували кампанію з "призову" так званих «новобранців» на окупованій частині Донбасу. Причина: проблеми високої плинності кадрів.

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у вівторок.

 

За даними розвідки, в середовищі бойовиків терористичних ДНР і ЛНР поширюється негативне ставлення до "керівництва" псевдореспублік і командування підрозділів, яке складається з російських офіцерів.

 

«Основними чинниками, що впливають на морально-психологічний стан особового складу російських окупаційних військ є низька укомплектованість підрозділів, насамперед тих, які перебувають на передових позиціях, та погіршення грошового і тилового забезпечення», - йдеться у повідомленні ГУР Міноборони.

 

Так, повне грошове та відповідне матеріальне забезпечення здійснюється лише для особового складу передових підрозділів.

 

«Решта забезпечується за остаточним принципом. В окремих підрозділах харчування і придбання необхідного майна здійснюється за власний рахунок військовослужбовців», - додають розвідники.

 

Саме через «високу плинність кадрів» російське окупаційне командування  активізувало кампанію щодо призову новобранців.

 

«Командування 1 і 2 АК намагається вирішити проблему комплектування підрозділів за рахунок введення в оману жителів тимчасово окупованих районів, яким обіцяють проходження служби у віддалених від лінії зіткнення районах, а виїзд на передову – тільки за згодою. Однак після підписання контракту більшість новобранців відправляється до районів ведення бойових дій, що, у свою чергу, призводить до збільшення кількості фактів дезертирства», - йдеться у повідомленні.

 

Українська розвідка також наголошує, що у так званих “республіках” готуються зміни до “законодавчих актів” щодо проходження військової служби, якими передбачено введення окремих обмежень, зокрема обкладення військовослужбовців податком, підвищення мінімальної вислуги до 25 років для отримання пенсії.