В Сіднеї вшанували героїзм сучасних жінок України

18:15, 14.08.2017
В Сіднеї вшанували героїзм сучасних жінок України

Під час реквієму на честь українок-героїнь. (Фото Тетяни Колдуненко)

Відділ Союзу українок Австралії імені княгині Ольги провів реквієм, присвячений героїчним жінкам сучасної України. Захід відбувся у Сіднеї.

 

Про це повідомляє агенція «Укрінформ».

 

"Лише у липні 2017-го Україна втратила в АТО 28 своїх військових. Загалом нараховано понад 17 тисяч загиблих і ще близько 10 тисяч поранених – чиїхось синів, батьків, чоловіків, братів. Це спонукало нас розказати про жінок і матерів, що відпустили на фронт єдиного сина чи батька трьох дітей", - сказала організатор реквієму, голова відділу СУА імені княгині Ольги Наталя Альохіна.

 

Ідею заходу підтримала низка інших впливових українських організацій, серед яких Спілка української молоді, Об'єднання українських громад Нового Південного Вельсу та інші, тож він переріс у масштабний концерт-реквієм та благодійний вечір на підтримку України.

 

У концертній програмі взяли участь визначні українські голоси Австралії і Канади - Заслужений артист України Віктор Мішалов, дует бандуристів Ніла та Петро Деряжні, лауреат багатьох співочих конкурсів, бандуристка Лариса Ковальчук, керівник одного з найвідоміших в Австралії українських колективів "Jaga Band" Мар'яна Сивак, ансамбль танцю "Веселка" під керівництвом хореографа Орисі Спінер та багато інших.

 

"На нашому святі ми згадали про всіх - українських вдів, матерів, медиків, контрактників Збройних сил України і добробатів, волонтерів, тих, хто полягли в АТО і на Майдані, тих, хто збирає допомогу Україні в діаспорі", - підсумувала пані Альохіна.

 

Родзинкою заходу стало спілкування його учасників з австралійським режисером українського походження Стефаном Бугрином та продюсером Стівеном Зелко, які спеціально прибули до Сіднея на прем'єру фільму "Матері війни" про українських жінок із зони АТО, яка відбудеться у Сіднеї 17 серпня цього року.

 

Зібрані під час заходу кошти організатори планують передати на підтримку благодійних проектів в Україні.