Міністр Андрій Рева оскандалився заявою про те, що українці їдять більше німців (відео)

12:20, 12.08.2017
Міністр Андрій Рева оскандалився заявою про те, що українці їдять більше німців (відео)

Андрій Рева під час інтерв’ю каналу 112.ua зробив скандальну заяву щодо того, що українці витрачають на їжу половину своїх доходів, бо забагато їдять (скріншот відео)

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що німці витрачають на їжу менше українців, бо у них інша культура харчування, бо ціни на продукти у нашій країні та Німеччині приблизно однакові.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112.ua.

"З огляду на те, що ціни на продукти приблизно однакові в Україні та Німеччині, вони їдять менше не тому, що у них немає можливості, а тому що така культура. І тому вони витрачають менше в порівнянні з нашими людьми", - зазначив Андрій Рева.

Він розповів, що його батько все життя вважав пріоритетом добре поїсти, бо так вже склалося його життя. У той же час сам міністр витрачає на їжу небагато, бо сидить на дієті.

"Коли ми говоримо про те, що німці витрачають на харчування 14% а ми 50%, то тут система пріоритетів", - наголосив Рева.

Він вважає, що їсти більше за німців українців змушує негативний історичний досвід.

"У наших людей є така історична традиція - голодомори, війни змушували їх ставитися до проблеми харчування не так, як в інших країнах", - пояснив Рева.




Користувачі соцмереж обурюються такою заявою, викладають фото не надто струнких міністрів, вимагають вибачення та відставки міністра, а також вказують на його непрофесіоналізм у роботі із даними та незнання українських реалій.

"Андрій Рева відчув у собі талант дієтолога та фахівця з сімейного бюджетування", - прокоментував політолог Євген Магда.



Експерти провели розрахунки витрат на їжу в Україні та Німеччині.

Видання "Всвіті" зазначає, що згідно з даними компанії Vexcach, у Німеччині витрати на їжу складають 10,3%, а не 14%, як заявив Рева. Це 355 євро в місяць при доходах в середньому 3,5 тисячі євро.

"Фактичний прожитковий мінімум в Україні, який щомісяця розраховує міністерство Андрія Реви, в липні склав 3049,85 грн. Це $ 114 за липневим курсом, або $ 3,8 в день, що нижче європейського рівня абсолютної бідності. Мінімальна заробітна плата, встановлена ​​Кабміном, в який входить пан Рева, становить 3200 грн.

Разом, отримуємо: українець витрачає на їжу 50% від € 228 або € 114 на місяць. Згаданий міністром Ревою німець витрачає 14% від € 2225 або € 311,5", – зазначає Олександр Пузанов.