Активіста із хворобою Паркінсона «верховний суд» Криму залишив під арештом

10:03, 12.08.2017
Активіста із хворобою Паркінсона «верховний суд» Криму залишив під арештом

Сервер Карметов - ще один в’язень сумління із Криму (krymsos.com)

"Верховний суд" окупантів у Криму не відмінив рішення суду в Сімферополі, за яким на 10 діб арештували 76-річного Сервера Караметова за одиночний пікет на підтримку політв’язня Ахтема Чийгоза.

Про це інформує "Крим.Реалії".

Сервер Караметов, що страждає на хворобу Паркінсона, перебуватиме за гратами до 19 серпня.

Підтримати Караметова в суд приїхали десятки людей.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International напередодні закликала російську владу негайно звільнити Караметова.

Як повідомляла "УМ", 8 серпня Сервер Караметов провів одиночний пікет під будівлею "Верховного суду" в Криму.

Він вийшов із плакатом на якому були написані слова: "Путін і Аксьонов. Наші діти (Ахтем Чийгоз) не терористи. Досить звинувачувати кримських татар".

За це щодо кримськотатарського активіста склали два адміністративних протоколи. Один - за "порушення порядку проведення одиночних пікетів", другий - за "опір співробітникам поліції".



Під час судилища окупантів 76-річний арештант настільки розхвилювався, що ледь не втратив свідомість просто в залі суду, куди довелося викликати карету "швидкої допомоги", щоб привести пенсіонера до тями.

"Як міг 76-річний пенсіонер iз хворобою Паркінсона "чинити опір" здоровенним мужикам у формі поліції, відомо одній кримській безбожній Феміді. Але вона — сліпа у своїй нелюдяності. Стид та ганьба "суддям", що забули, що таке честь, гідність i Закон", - прокоментувала ситуацію ведуча телеканала ATR Гульнара Бекірова.