Омелян обіцяє серію звільнень в керівництві Укрзалізниці

12:01, 11.08.2017

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляє, що на ПАТ "Укрзалізниця" звільнять низку заступників очільника компанії і керівників структурних підрозділів вже наступного тижня.

 

Про це він сказав в ефірі телеканаліу ZIK.

 

«Це не лише моя вимога, це зартикулював прем’єр-міністр ще місяць тому, і я думаю, що це буде виконано наступного тижня. Бо проблема не в Балчуні. Він був красивим фронтменом», – заявив пан Омелян.

 

Керівник відомства вважає, що кадрові «чистки» мають стосуватися мінімум другого рівня, тобто, звільненню підлягатимуть заступники і керівники структурних підрозділів.

 

Також він зауважив, що підняття зарплат на «Укрзалізниці» стане можливим завдяки виведенню з «тіні» 10-15 мільярдів гривень.

 

Міністр також зауважив, що корупція на підприємстві лише збільшилася.

 

Також Омелян висловив думку, що «Укрзалізниця» має бути повернута у підпорядкування Міністерства інфраструктури.

 

Як повідомляла «УМ», 9 серпня Кабінет міністрів звільнив Войцеха Балчуна з посади голови правління ПАТ "Укрзалізниця". Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що польський топ-менеджер пішов з посади через особисті причини.

 

Т.в.о. голови правління компанії призначено голову наглядової ради ПАТ "Українська залізниця" Євгена Кравцова.

 

Також уряд дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі України невідкладно запустити процедуру проведення публічного конкурсу на нового керівника Укрзалізниці.