У Фінляндії зникли 37 українських заробітчан

09:24, 09.08.2017
У Фінляндії зникли 37 українських заробітчан

Будинок мисливського клубу в Тууповаарі з якого зникли українці.

Група сезонних робітників з 37 українців і трьох естонців зникла в районі містечка Тууповаара у Фінляндії.

 

Про це повідомляє фінський телеканал Yle.

 

Заробітчани приїхали в цю країну на сезонну роботу – збір лісових ягід.  Після прибуття до місця робіт на півночі країни, поблизу міста Ююка, в останній момент їх розміщення було скасовано.

 

"Ланцюжок дивних подій почався 30 липня, коли секретарю місцевого мисливського клубу Суло Сухонену подзвонили і повідомили, що група іноземних збирачів ягід потребує тимчасового розміщення", - пише видання Karjalainen.

 

Збиральників привезли в будиночок мисливського клубу в Тууповаара. До 7 серпня місцеві допомагали українцям з харчами. Однак коли 8 серпня в будиночок прибула поліція, з'ясувалося, що збиральників кудись відвезли.

 

"На дорозі я побачив сліди мікроавтобуса, і зрозумів, що в будинку нікого не буде", - розповідає Сухонен.

 

Де зараз перебуває група, невідомо. Також немає відомостей про те, хто їх привіз і відвіз.

 

Ніхто з "ягідних оптовиків", з якими новинній службі Yle вдалося зв'язатися, нічого не знає про цю групу збирачів. Поліція не має наміру їх шукати, оскільки не бачить мотиву злочину.

 

Видання Karjalainen вказує, що організатором туру був бізнесмен з Росії. При цьому наголошується, що прибуття групи в цю місцевість 30 липня виглядає дивним, оскільки ягоди в Тууповаарі дозрівають, як правило, двома тижнями пізніше. 

 

Наразі український консул перевіряє інформацію про зникнення українців у взаємодії з поліцією та місцевими органами Фінляндії.

 

Посол України у Фінляндії та Ісландії Андрій Олефіров припускає, що йдеться не про зникнення, а про зміну роботи вищезгаданими українцями.