У депутата Полякова арештували нерухомість і годинник з автівкою

17:59, 08.08.2017
У депутата Полякова арештували нерухомість і годинник з автівкою

Максим Поляков у Солом'янському райсуді Києва.

Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на всю нерухомість, якою володіє депутат Верховної Ради Максим Поляков, а також на автомобіль BMW, кошти й годинник.

 

Про це повідомив один із прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури журналістам у вівторок.

 

"Суд наклав арешт лише на частину його майна. Наскільки пам'ятаю, арештовані автомобіль, гроші, вся його нерухомість згідно з декларацією й реєстром майнових прав", – сказав прокурор.

 

За його словами, суд відмовився заарештувати майно, що перебуває у спільній власності Полякова.

 

При цьому, під час засідання Солом'янського райсуду Києва, який перейшов до стадії вивчення доказів у справі про стягнення застави з народного депутата Максима Полякова, стало відомо під якими приводами обранець відмовлявся вдягати електронний браслет.

 

За словами свідка сторони обвинувачення - працівника Головного управління Нацполіції у Черкаській області Констянтина Гапченка, коли  він 27 липня почав зачитувати анкетні дані для встановлення особи, що передбачено процедурою, Поляков став його перебивати і заявив, що на нього чиниться морально-психологічний тиск.

 

Потім депутат викликав слідчо-оперативну групу, після чого став писати заяву про те, що йому нібито перешкоджають у виконанні депутатських обов'язків.

 

Як повідомляла «УМ», 21 липня Солом'янський районний суд Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн з обов'язком носіння електронного браслета. Суд також зобов'язав депутата прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти.

 

Депутат від «Народного фронту» справді вніс заставу, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

 

1 серпня стало відомо про подання прокурорів САП щодо стягнення з Полякова застави у дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

 

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину, в якій також фігурує інший депутат Борислав Розенблат, який вже носить електронний браслет. 11 липня Верховна Рада позбавила Полякова і Розенблата недоторканності, але не дозволила їх затримувати і арештовувати.