Українця Михайла Дорошенка прибило на батуті з Херсонщини до Криму

16:12, 08.08.2017

Російські прикордонники заявляють, що врятували 19-річного громадянина України Михайла Дорошенка, який впродовж трьох діб перебував у відкритому морі на надувному батуті і прибився до західного узбережжя окупованого Криму в районі Каркінітської затоки.

 

Про це повідомляє прес-служба прикордонного управління Федеральної служби безпеки РФ в анексованому Криму.

 

Сигнал про виявлення людини в Каркінітській затоці (захід півострова) надійшов у прикордонну службу в суботу, а повідомлення про подію було поширене лише у вівторок.

 

Прикордонний сторожовий катер досягнув заданої точки, де виявив молодого чоловіка на надувному батуті.

 

"Після того, як його підняли на борт і надали першу медичну допомогу, з'ясувалося, що потерпілий – громадянин України Дорошенко Михайло Олександрович 1998 року народження. Чоловік перебував у стані середньої тяжкості і був вкрай виснажений", – повідомляють російські окупанти.

 

Як розповів сам потерпілий – житель Херсонської області, він працював охоронцем у курортній зоні в районі села Лазурне. Одного вечора Михайло Дорошенко ліг ночувати на батуті біля узбережжя, а, прокинувшись вранці, виявив, що перебуває у відкритому морі.

 

Там він провів майже три доби в умовах сильної спеки, відсутності води та їжі.

 

Постраждалого доставили до Центральної лікарні окупованого селища Чорноморське, де йому поставили діагноз "тепловий удар, зневоднення організму".

 

Російські прикордонники забезпечили Дорошенка одягом та їжею, зазначають у прес-службі.