Ахтема Чийгоза прокурор окупантів хоче ув’язнити на 8 років

13:59, 07.08.2017
Ахтема Чийгоза прокурор окупантів хоче ув’язнити на 8 років

Ахтем Чийгоз може опинитися в колонії загального режиму: окупанти хочуть посадити його на 8 років (із соцмереж)

"Прокурор" Анастасія Супряга, що представляє сторону окупантів в судилищі над заступником голови Меджлісу кримських татар Ахтемом Чийгозом, вимагає посадити його до колонії на 8 років.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Запит про 8 років колонії загального режиму Анастасія Супряга оголосила під час засідання підконтрольного Кремлю Верховного суду анексованого Криму 7 серпня.

За словами "прокурора", що докази в повному обсязі і без сумнівів свідчать про винність підсудного.

На думку , "в судовому слідстві вина підсудного повністю доведена". Анастасія Супряга послалася на висновки судмедекспертиз, здебільшого датованих травнем і червнем 2015 року, а також на показання Сергія Аксьонова, Заура Смирнова, Ейваза Умерова, Сергія Цекова, Ольги Ковітіді, Володимира Константинова і трьох таємних свідків.


Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство". Сталися сутички.

Окупаційна влада Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його справу суд розглядає в рамках "справи 26 лютого", в якій є інші фігуранти.