Гурту Scooter загрожує до 8 років в’язниці за візит до Криму

14:38, 05.08.2017
Гурту Scooter загрожує до 8 років в’язниці за візит до Криму

На гурт "Скутер" в Україні відкрили кримінальну справу (scooterofficial/facebook.com)

Учасникам німецького гурту Scooter загрожує до 8 років в’язниці за візит до Криму для виступу на музичному фестивалі.

Про це заявила прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик, повідомляють "Крим.Реалії".

"За зверненням народного депутата Верховної Ради України Дмитра Білоцерковця про порушення вимог українського законодавства колективом німецької групи Scooter, прокуратурою АР Крим внесено відомості до ЄРДР за ст. 332-1 КК України за фактом порушення іноземцями порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (до 8 років позбавлення волі)", - повідомила Тихончик.

"Розпочато кримінальне провадження Прокуратурою АРК через порушення режиму перетину кордону, а до німецьких компетентних органів буде направлено звернення про правову допомогу у цьому випадку", – повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Прокуратура направить запити до компетентних органів Німеччини про надання міжнародної правової допомоги, щоб здійснити допит учасників групи, додала Тетяна Тихончик.

Нагадаємо, музиканти гурту Scooter прибули до Криму 4 серпня для участі у музичному фестивалі ZBFest у Балаклаві.

У червні посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрічався у Гамбурзі з менеджером Scooter, щоб відмовити музикантів від виступу в анексованому Криму, відзначає "Українська правда".

Плани відвідати Крим музикантами критикувала депутат Європарламенту від "Зелених" Ребекка Хармс: на її думку, вони "стають на бік Путіна", виступаючи на анексованому півострові.

У свою чергу фронтмен Scooter Ейч Пі Бакстер заявляв, що група бачить в участі у фестивалі "виключно музичну подію".