У Бахмутівці Луганської області змонтували телевізійну вежу, що транслюватиме українські канали

09:34, 05.08.2017
У Бахмутівці Луганської області змонтували телевізійну вежу, що транслюватиме українські канали

Телевізійна вежа на Луганщині у висоту 134 метри. На ній розмістять обладнання (Сергій Костинський)

У Бахмутівці Луганської області завершили будівництво 134-метрової вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення та дозволить охопити мовленням навіть окуповані регіони проблизу Щастя.

Про завершення монтажу повідомив у Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Будівництво 134-метрової опори в Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області завершено. Строк монтажу об'єкта зайняв 1 місяць", - написав він.



Сергій Костинський відзначив, що це третя вежа, яка була побудована протягом двох останніх років (після Краматорської і Чонгарської).

За його словами, наступним кроком в Бахмутівці стане монтаж телерадіопередавального обладнання, яке забезпечить мовлення українських телеканалів і радіостанцій впритул до лінії розмежування, в тому числі - в Щасті.



"На разі, планується запуск програм Суспільного мовлення (НСТУ), ряда загальнонаціональних телеканалів, Армії ФМ та інших мовників", - повідомив Сергій Костинський.

Підрядником з монтажу вежі виступила компанія "Студія-7", яке має відповідну ліцензію. Компанія "Телемережі України", яка забезпечила реалізацію проекту "Чонгарська телевежа", забезпечує підтримку по радіотехнічній частині.