Сепаратистці з Донецька Катерині Матющенко оголосили підозру в тероризмі

14:12, 02.08.2017
Сепаратистці з Донецька Катерині Матющенко оголосили підозру в тероризмі

Донецька сепаратистка Катерина Матющенко.

Прокуратура Донецької області заочно оголосила підозру у фінансуванні тероризму та намаганні змінити межі України так званому самопроголошеному "міністру фінансів" терористичної організації "ДНР".

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донеччини у середу.

 

Прокуратура не повідомила прізвище підозрюваної, втім, відомо, що йдеться про сепаратистку Катерину Матющенко.

 

За даними слідства, 38-річна уродженка Донецька у листопаді 2014 року добровільно вступила до лав терористів та зайняла посаду так званого "міністра фінансів ДНР".

 

"Перебуваючи на вказаній посаді, підозрювана реалізовує покладені на "міністерство" функції щодо фінансового контролю за використанням так званих "бюджетних коштів, коштів державних бюджетних та позабюджетних фондів ДНР", за рахунок яких, в свою чергу, фінансуються так звані "бюджетні установи ДНР", зокрема "установи силового блоку", - йдеться у повідомленні.

 

Прокуратура Донеччини уточнює, що оскільки правопорушниця знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, підозру їй оголошено заочно.

 

Зокрема, Матющенко підозрюється у таких кримінальних злочинах: "фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України" та "фінансування тероризму".