У волонтера із Італії податківці вимагають гроші за ввезення реанімобілів для армії у 2014 році

10:28, 31.07.2017
У волонтера із Італії податківці вимагають гроші за ввезення реанімобілів для армії у 2014 році

Володимир Майданюк та Віталій Майданюк у 2014 році активно допомагали українським захисникам (Тетяна Ричкова)

Віталій Майданюк, відомий у соцмережах волонтер під псевдонімом "Гастарбайтер Ди Паче", звинувачується податковою у тому, що ввіз без розмитнення реанімобілі для армії та добровольчих батальйонів з початком війни у 2014 році.

За таке порушення митних правил на Віталія Майданюка в Україні наклали штраф та пеню за його несплату, а на майно наклали арешт.

Про це повідомляє у Facebook народна депутатака Тетяна Ричкова.

"Влітку 2014 була відсутня процедура ввезення, розмитнення, постановки на облік волонтерських автомобілів, що поставляються в зону АТО. Тоді для Віталія це не мало ніякого значення. Купував за свої гроші, за свої гроші фарширував медикаментами, одягом, взуттям, за свої гроші особисто приганяв в Україну і передавав з рук в руки в бригаду, медикам. Далі - наступний реанімобіль. Через ввезення найперших двох спецмашин і виникли проблеми", - зазначає Тетяна Ричкова.



За її словами, реанімобілі від Віталія Майданюка можна до цього часу зустріти у найрізноманітніших підрозділах Збройних сил України.

Автомобілі "... вивозили поранених хлопців під Нижньою Кринкою, у Вуглегірську, Дебальцово, під ДАПом".



"Підтвердити мої слова може величезна кількість людей - бійців, медиків, волонтерів. Допомога від Віталія також надходила в госпіталю Дніпра, Києва, Ірпеня, на Фроловскую", - пише Ричкова.

Народна депутатка не повідомляє про розмір штрафу, який наклали на Володимира Майданюка, лише зазначає, що тепер чоловік, допомога якого врятувала сотні життів, не може навіть відвідати могилу батька.



Волонтер Роман Донік в коментарях зазначає, що така проблема є досить поширеною.

На його думку, саме депутатака Тетяна Ричкова має законодавчо вирішувати цю проблему.