В Італії за два роки затримали близько 40 українців за перевезення мігрантів

20:58, 27.07.2017
В Італії за два роки затримали близько 40 українців за перевезення мігрантів

За підозрою у перевезенні нелегалів протягом 2014-2016 років влада Італії затримала близько 40 українців.

 

Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

 

«За інформацією іноземних дипломатичних установ України в Італії, протягом 2014-2016 років на території Італії затримані і заарештовані близько 40 громадян України за підозрою в перевезенні нелегальних мігрантів», - сказав він.

 

Кирилич зазначив, що затримані розповідали про одну і ту ж схему перевезення мігрантів: в окремих містах України невідомі особи в Інтернеті оголошували пропозиції щодо роботи в туристичній сфері, зокрема, перевезення туристів на яхті.

 

«У місці прибуття їх зустрічали особи, і пропонували роботу з перевезення туристів. Особи, які пропонували роботу, потім зобов'язували громадян України, які були членами екіпажів яхт, брати на борт осіб, які нібито були туристами і повинні бути доставлені в певний призначений пункт», - пояснив дипломат.

 

«З'ясувалося, що місію вони виконували іншу. Власне ту місію, яка потім була розцінена правоохоронними органами як дії щодо порушення законодавства країни», - пояснив Кирилич.

 

Щодо всіх затриманих були поінформовані українські дипломатичні відомства. Також вони отримали адвокатів та зв'язок із консулами.