Ватажок ЛНР Плотницький закидає сепаратистам ДНР крадіжку грошей з Росії

15:12, 26.07.2017

Ватажок терористичної ЛНР Ігор Плотницький розпочав збір матеріалів щодо розкрадання російських фінансових надходжень керівництвом терористичної ДНР у відповідь на одноосібне проголошення ватажком донецьких бойовиків Олександром Захарченком так званої "Малоросії". 

 

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у середу.

 

"В умовах зменшення обсягів фінансування РФ так званих народних республік спостерігається подальше зростання протиріч між очільниками ДНР та ЛНР. У відповідь на одноосібне проголошення О.Захарченком  "Малоросії", І.Плотницький розпочав збір матеріалів щодо розкрадання російських фінансових надходжень керівництвом т.зв. ДНР", - йдеться у повідомленні розвідників.

 

В прес-центрі ГУР також уточнили, що за вказівкою Плотницького "міністерством державної безпеки ЛНР" формується доказова база корупційних діянь у так званих державних установах ДНР для подальшої передачі російським кураторам. Основою доказової бази є факти розкрадання ресурсів "програми гуманітарної допомоги населенню", яка фінансується Росією.

 

Згідно із зібраною сепаратистами ЛНР інформацією, більшу частину коштів було викрадено представниками ДНР під виглядом виплат соціальної допомоги "особам-привидам", у т.ч. ветеранам Другої світової війни, з використанням документів та бази даних українських соціальних служб, захоплених у 2014 році.