Президент Молдови нагородить російських вояків у Придністров’ї

22:11, 24.07.2017
Президент Молдови нагородить російських вояків у Придністров’ї

Ігор Додон приготував нагороди для окупантів і сепаратистів.

Президент Молдови Ігор Додон, відомий своєю проросійською позицією, планує нагородити вояків невизнаного Придністров’я та російських військових на наступному тижні.

 

Про це Додон повідомив в інтерв'ю російським ЗМІ.

 

"Уперше наступного тижня планую взяти участь у спільних заходах на території Придністров'я. Такого ще не було. Ніколи раніше президент Молдови не брав участі в таких заходах. Більше того, планую нагородити молдавських військовослужбовців. Я запропонував нагородити державними нагородами придністровських військовослужбовців і російських миротворців, якщо вони дадуть на це згоду. Це знак того, що ми високо цінуємо миротворчу місію", - заявив Додон.

 

Раніше парламент Молдови прийняв заяву з вимогою виведення російських військ та озброєння з Придністров'я, а також трансформації російської військової миротворчої місії в міжнародну громадянську місію.

 

Тоді Додон різко засудив заяву молдавських парламентарів, заявивши, що "вона може зашкодити відносинам з Москвою".

 

Нагадаємо, президент Молдови, лідер соціалістів Ігор Додон відомий своєю проросійською позицією, що призвело до його конфронтації з проєвропейською парламентською більшістю і сформованим нею урядом Молдови.