В Йорданії напали на посольство Ізраїлю: загинуло двоє відвідувачів

10:36, 24.07.2017
В Йорданії напали на посольство Ізраїлю: загинуло двоє відвідувачів

Будівлю посольства Ізраїлю в Йорданії після нападу оточили правоохоронці (Al Jazeera)

У Аммані в Йорданії стався напад із досі непідтверджених причин на посольство Ізраїлю, у результаті якого двоє відвідувачів загинуло, а військовий-охоронець отримав поранення.

Ізраїльське посольство в Аммані розташовано в одній будівлі з житловим будинком. Зараз воно оточене силами безпеки, його співробітники евакуйовані, повідомляє "Українська правда".

Йорданці, що загинули під час нападу, працювали в меблевій компанії і зайшли в посольство незадовго до початку стрільби.

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що охоронець посольства відкрив вогонь, вбивши 17-річного йорданця. Що стало причиною нападу, поки незрозуміло, але ізраїльська влада заявила, що охорона "діяла в рамках самооборони".

В останні дні в стосунках між двома країнами виникла напруженість, після того як влада Ізраїлю посилили заходи безпеки навколо Храмової гори в Єрусалимі.

У п'ятницю тисячі йорданців взяли участь в демонстрації протесту в Аммані проти рішення ізраїльської влади встановити металошукачі на підходах до Старого міста Єрусалима.

Йорданія - офіційний зберігач святих для ісламу місць в Єрусалимі. На Храмовій горі знаходяться мечеть Аль-Акса і мечеть Омара (Купол Скелі), які вважаються мусульманами як одні з найбільш святих місць.