На Дніпропетровщині вибухнули боєприпаси на полігоні: поранено 8 танкістів

18:37, 20.07.2017
На Дніпропетровщині вибухнули боєприпаси на полігоні: поранено 8 танкістів

(Фото з ФБ-сторінки 93-ї ОМБр)

Восьмеро військовослужбовців отримали поранення внаслідок вибуху боєприпасів під час навчань на 239-му загальновійськовому полігоні у селищі Черкаське Дніпропетровської області у четвер.

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України.

 

Так, 20 липня під час проведення змагань на кращий танковий екіпаж на 239 загальновійськовому полігоні отримали травми восьмеро військовослужбовців.

 

Із них чотирьох госпіталізовано до Дніпропетровського військового госпіталю, трьох - до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, один військовослужбовець перебуває у 68-му військовому госпіталі у селищі Черкаське.

 

«Для з’ясування причин та обставин травмування розпочато службове розслідування.

 

Попередньо встановлено, що військовослужбовці отримали травми різної ступені важкості внаслідок вибуху інженерного боєприпасу», - йдеться у повідомленні.

 

З дописів на сторінці 93-ї бригади ЗСУ стало відомо, що поранено саме танкістів цієї бригади, які наразі дислокуються у селищі Черкаське Дніпропетровської області. 

 

Пізніше у прес-службі військової прокуратури Південного регіону повідомили деталі трагедії.

 

За даними слідства, під час учбових стрільб з Т-64Б у Черкаському, близько 8:00 ранку, детонуючий шнур від переносної установки розмінування намотався на каток танку.

 

Через це спрацював підривник, і восьмеро військових були поранені.

 

Прокуратура Дніпропетровського гарнізону внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

 

Слідчо-оперативна група оглянула місце події і допитала свідків. Військовою прокуратурою встановлюються причини та обставини, які призвели до нещасного випадку.