Екс-суддя із Луганщини став першим, кому НАБУ вручило підозру після перевірки декларації

13:56, 20.07.2017
Екс-суддя із Луганщини став першим, кому НАБУ вручило підозру після перевірки декларації

Національне антикорупційне бюро вручило першу підозру за невнесені дані до електронної декларації

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області, який не вніс майно в електронну декларацію.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"19 липня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 366-1 («Декларування недостовірної інформації») та ч.2 ст. 368-2 («Незаконне збагачення») Кримінального кодексу України", - ідеться в повідомленні відомства.

За версією слідства, суддя у відставці не вніс до електронних декларацій за 2015-2016 роки відомості про транспортні засоби та об’єкти нерухомості, які перебувають у нього в користуванні, а також про майно, що перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

"Варто зазначити, що подружжя розірвало шлюб ще у 2011 році, але й надалі проживало однією сім’єю", - підкреслюють детективи.

Згідно з повідомленням, наразі вирішується питання про обрання судді запобіжного заходу.

У НАБУ розповіли, що досудове розслідування кримінального провадження за зазначеними фактами детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року.

За словами борців з корупцією, це - перше повідомлення про підозру серед усіх кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких НАБУ та САП здійснюють на підставі аналізу даних в електронних деклараціях чиновників.