Турчинов вважає Захарченка клоуном маніакального Путіна

15:00, 18.07.2017

Заяви кремлівських клоунів-маріонеток, які називають себе керманичами окупованого Росією Донбасу, щодо створення так званої «Малоросії» є ще одним доказом агресивних планів Путіна та його маніакального небажання  вирішувати питання на сході України мирним шляхом.

 

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє сайт РНБО у вівторок.

 

За його словами, «ця збочена маячня, яка була написана в Кремлі, та озвучена рядженими клоунами, на кшталт Захарченка, свідчить про бажання московських "стратегів" знову відновити просування військової агресії на захід, втягуючи в криваві жорна нові регіони України».

 

"Доля кремлівського плану "Малоросія-17" буде аналогічною "Новоросії-14", або будь-якій іншій "Дебілоросії" путінського формату", - додав Турчинов.

 

У свою чергу, німецький федеральний уряд засудив заяви ватажка сепаратистів ДНР Олександра Захарченка щодо "заснування Малоросії". Офіційний Берлін вважає такий крок "повністю неприйнятним", зазначила у коментарі Deutsche Welle речниця уряду ФРН.

 

"Захарченко не має легітимного права говорити за цю частину України. Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме та не визнаватиме його", - зазначається в заяві.

 

Берлін вважає переговори єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні. Ідеться, зокрема, про виконання мінських угод Росією, Україною та сепаратистами на Донбасі, яких підтримує Москва.

 

Як повідомляла «УМ», 18 липня ватажок ОРДО Олександр Захарченко запропонував замість України створити «перехідну державу Малоросію» зі столицею у Донецьку і з державним прапором Богдана Хмельницького.

 

У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що Захарченко - не політик, а маріонетка Кремля.

 

На думку представника України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євгена Марчука, заява Захарченка про створення так званої "Малоросії" може паралізувати переговори Тристоронньої контактної групи у Мінську, чергове засідання якої заплановане на середу, 19 липня.

 

Показово, що проти створення так званої «перехідної держави Малоросії» виступили навіть сепаратисти з терористичної ЛНР. Зокрема, сампопроголошений «голова народної ради ЛНР» Володимир Дегтяренко заявив, що їхні делегати не брали участі у відповідному з’їзді.