Ватажок терористів Захарченко мріє про Малоросію з центром у Донецьку

12:20, 18.07.2017
Ватажок терористів Захарченко мріє про Малоросію з центром у Донецьку

Олександр Захарченко озвучив чергову вигадку своїх кураторів з Кремля.

Ватажок терористчної ДНР Олександр Захарченко пропонує замість України створити "перехідну державу" Малоросію. Столицею фейкової держави сепаратисти пропонують оголосити окупований Донецьк. 

 

Про чергову фантазію зрадника і сепаратиста повідомляють російські ЗМІ у вівторок.

 

"Ситуація зайшла в глухий кут. Ми пропонуємо план реінтеграції країни. Щоб зупинити громадянську війну ми обговорили ситуацію і дійшли висновку, що Україна показала себе як така, що не відбулася. Київський режим не в змозі припинити громадянську війну, тому ми пропонуємо заснувати державу Малоросія. Малоросія - незалежна молода держава. На перехідний період до трьох років", - заявив Захарченко.

 

За його словами, столицею Малоросії буде Донецьк, тоді як Київ лишиться історико-культурним центром без столичного статусу.

 

«Державним прапором Малоросії визнається прапор Богдана Хмельницького. Ми виходимо з того, що «Донецька народна республіка» разом з «Луганською народною респубілкою» лишаються єдиними територіями України, не рахуючи Криму, на яких збереглася законна влада», - фантазує Олександр Захарченко.

 

Ватажок бойовиків також пропонує ввести надзвичайний стан на три роки «заради уникнення хаосу».

 

При цьому на сайті, підконтрольному бойовикам ОРДО зазначається, що представники незаконних формувань на окупованих територіях Донецької і Луганської областей і "19 регіонів України" оголосили про створення держави "Малоросія".

 

"Ми, представники колишніх регіонів України (за винятком Криму) заявляємо про заснування нової держави, яка є правонаступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава буде називатися Малоросія, бо сама назва Україна дискредитувала себе", - зачитав якийсь "документ- "Конституційний акт ", Олександр Тимофєєв, який проголосив себе «в.о. заступника голови Ради міністрів освіти ДНР».

 

При цьому відзначається, що створення нової держави нібито "підтримали представники Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Кировоградської областей і Києва, а також Київської, Черкаської, Ровенської, Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львовської областей".

 

Але ніде не вказується, хто саме і де і як підтримував цю ідею.

 

Жодних відповідних повідомлень на сайті, підконтрольному бойовикам ОРЛО, немає.

 

Раніше російський проект окупації територій Донецької і Луганської областей називали "Новоросією". У Росії планували, що він охопить території Миколаївської, Херсонської та інших областей України. Але оскільки це не вдалося, цей проект був закритий.