До Світлодарська не змогла потрапити місія ОБСЄ через міни

21:47, 17.07.2017

Група спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ разом з першим заступником глави місії Олександр Хуг не змогли проїхати до Світлодарська Донецької області.

 

Про це повідомила місія ОБСЄ у своєму Twitterу понеділок.

 

"Хуг і інші спостерігачі ОБСЄ не змогли проїхати по дорозі М-03 до Світлодарська. Сторони не вилучили міни та боєприпаси, що не вибухнули. Спільний центр контролю і координації не скоординував», – йдеться у повідомленні ОБСЄ.

 

Нагадаємо, у квітні 2017 року в результаті підриву автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО один з членів місії загинув, двох доставлено до лікарні для подальшого обстеження.

 

За даними МЗС України та Австрії, загиблий - медпрацівник з США, поранення отримала громадянка Німеччини.

 

В МЗС України також заявили, що підрив патруля місії ОБСЄ є підтвердженням спроб Москви залякати спостерігачів ОБСЄ та звести нанівець зусилля України та СММ щодо стабілізації ситуації на лінії розмежування.

 

Повідомлення про травмування чи загибель людей внаслідок підриву на вибухових пристроях у зоні конфлікту на сході України з’являються регулярно.

 

Розмінування території Донбасу є, серед іншого, предметом переговорів у тристоронній контактній групі в Мінську. Крім саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій, розмінуванням на Донбасі займаються також групи гуманітарного розмінування, фінансовані західними урядами та донорами.