В Одесі загинув підліток від вибуху гранати РГД-5

21:26, 17.07.2017
В Одесі загинув підліток від вибуху гранати РГД-5

Правоохоронці на місці встановили власника гранати і знайшли у нього цілий арсенал.

Шістнадцятирічний підліток загинув, а двоє його приятелів отримали поранення від вибуху гранати РГД-5 в одному з багатоквартирних будинків у Малиновському районі міста  Одеса у понеділок близько 12:30.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

 

"На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Хмельницького відділу поліції, представники прокуратури №2 та спеціалісти Вибухотехнічного управління обласної поліції", - йдеться у повідомленні.

 

Правоохоронці вже за кілька годин змогли встановити, яким чином граната потрапила до рук неповнолітніх.

 

Як пізніше повідомив радник очільника Одеського главку Нацполіції Руслан Форостяк у Facebook, правоохоронці встановили особу власника арсеналу боєприпасів, що незаконно їх зберігав.

 

"Сьогодні в Одесі сталася трагедія, в результаті якої один підліток загинув, двоє поранені, причому один із них зазнав поранення середньої тяжкості. Співробітники поліції встановили особу, що незаконно зберігала у себе арсенал вибухонебезпечних предметів", - написав пан Форостяк.

 

У рамках кримінального розслідування вирішується питання про передачу матеріалів до Військової прокуратури Південного регіону України.

 

За даними поліції, виявлено чотири гранати Ф-1, три гранати РГД-5, тротилову шашку вагою 400 грамів, 7 запалів до гранат, ручні димові гранати, а також сигнальні освітлювальні набої, три саперні лопати і спусковий механізм гранати РПГ-22.

 

Кримінальні провадження ведуться слідчими поліції за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 115 (умисне вбивство з поміткою "нещасний випадок") Кримінального кодексу України.