На Донеччині влаштували розборки кавказькі найманці і російські окупанти

18.07.2017
Боєготовність і дисципліна бойовиків не влаштовує їхніх російських кураторів. Тож днями до окупованого Донецька прибула комісія Генерального штабу ЗС Росії. Як  повідомляє Головне управління розвідки Мін­оборони України, мета прибуття росіян — «проведення комплексної перевірки з’єднань i частин» бойовиків, а також «виявлення нецільового використання та розкрадання коштів, пально-мастильних матеріалів, боєприпасів, а також викриття корупційної складової серед командного складу підрозділів корпусу».
 
 Російські куратори вже обурилися тим, що в лавах терористів збільшилися випадки самовільного залишення розташування військових частин. Відтак, за даними української розвідки, окупаційне командування вже прийняло рішення щодо виставлення патрулів поблизу місць продажу алкогольних напоїв, а офіцерам заборонили залишати місця розташування частин упродовж одного тижня.
 
Утiм непорозуміння в лавах окупантів і так званих добровольців-найманців тривають: днями стався черговий конфлікт в окупованому Кальміуському, внаслідок якого одного з росіян госпіталізували з ножовим пораненням, ще кількох травмовано. За даними наших розвідників, побилися кавка­зькі найманці та кадрові російські військові. 
 
Утім захисники України також не «сплять»: за даними ГУР Міноборони, в зоні АТО за минулий тиждень знищено одного бойовика, ще 18 — поранено, а також знищено двi одиниці техніки, зокрема вантажівки «Урал». За словами речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, найбільшу кількість втрат ворог зазнав у секторі «М»: «Левова частка втрат бойовиків припадає на маріупольський напрямок». До речі, саме на цьому напрямку минулої неділі вранці ворог обстріляв позиції ЗСУ поблизу Широкиного та Лебединського зі 122-мм артилерії 2С1 «Гвоздика».
 
Як зазначив командир батальйону окремої мотопіхотної бригади «Каскад», бойовики провокують сили АТО до порушення домовленостей та відкриття вогню у відповідь. «Коли є пряма загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, ми відповідаємо вогнем зі стрілецької зброї, вогнем iз гранатометів», — зазначив комбат. 
 

ДО РЕЧІ

Бойовики терористичної «ЛНР» на окупованій частині моста Станиці Луганської взяли в заручники 39-річну луганчанку Людмилу Сурженко, яка є інвалідом з вадами слуху.
 
«Можливо, що на слуховому апараті сіли акумулятори, тому вона не могла розуміти, що саме від неї вимагають бойовики на блокпосту. Там вони зараз ставлять багато питань — про цілі поїздки, родичів і прописку», — припускають представники української сторони. 
 
Очевидці повідомили, що терористи змусили її показати всі сумки, забрали мобільний телефон для перевірки. Додому жінка-інвалід досі не повернулася. Наразі Міжнародний комітет Червоного Хреста намагається зв’язатися з родичами жінки з вадами слуху, аби відкрити справу з пошуку людини.
 
 До речі, три тижні тому на луганському напрямку була подібна ситуація, коли співробітники так званого «МГБ «ЛНР» затримали жінку з вадами слуху, через те, що вона не реагувала на їхні вимоги.