Із будівлі Київської обладміністрації намагаються виселити громадську організації для ветеранів АТО

14:59, 17.07.2017
Із будівлі Київської обладміністрації намагаються виселити громадську організації для ветеранів АТО

Ініціативна група громадських активістів під будівлею Київської державної обласної адміністрації (Чисте небо)

Із будівлі Київської обласної державної адміністрації намагаються "виселити" громадську організацію "Чисте небо", яка займається допомогою ветеранам АТО та благодійністю для дітей із зони конфлікту на Донбасі.

"Волонтерський центр виселяють з будівлі КОДА і фактично відмовили в мінімальному фінансуванні (фінансування припинилося в березні, в зв'язку з цим немає можливості оплачувати зв'язок, Інтернет, символічну зарплату операторам гарячої лінії. Сума фінансування 10 тис. грн. на місяць)", - заявляють волонтери ГО "Чисте небо".

Вони опублікували аудіозапис розмови із Володимиром Рябикіним, директором "Управління споруд" Київської обласної ради.

Під час розмови із представниками фонду Володимир Рябикін стверджує, що його вже викликали до прокуратури "на розмову" щодо нецільового використання приміщень, які належать обласній раді.

Представники громадської організації стверджують, що приміщення їм надали у той час, коли областю керував Максим Мельничук, а після цього вони неодноразово писали листи голові Київської обласної державної адміністрації, щоб їм офіційно виділили приміщення.

"Ви хто, ваші підстави тут знаходитися. У вас ніяких підстав немає. Зрозуміло, поліція буде діяти в інтересах того, хто утримує будівлю", - говорить чоловік.

Він додає, що розпорядження про звільнення приміщень підписане апаратом управління обладміністрації.

"Світлана Вікторівна, я дуже довго, рік вас просив, зробіть щось. Справа пішта так швидко, бо мене визивали в прокуратуру. Фонд держмайна це ініціював", - каже співрозмовник.

"Ви розумієте, пане Рябикін, що у вас корупційна складова, що держава дає гроші на утримання цієї споруди, а ви передаєте ці гроші громадські організації", - цитує він слова прокурорів.

Володимир Рябикін спробував пояснити прокурорам, що це за громадська організація та чим вона займається. Йому відповіли, що з боку закону це недбалість та зловживання владою.

"До понеділка ви маєте звільнити (приміщення, - ред.)", - завершує він розмову, аргументуючи тим, що слідчий уже займається і незаконним використанням грошей, і використанням приміщення.




Через виселення центру активісти та ветерани АТО зібралися у понеділок, 17 липня, біля приміщення Київської обласної держадміністрації.

"Ініціативна група у складі 2 волонтерів та 3 ветеранів увійшла в КОДА для (будемо сподіватися) вирішення питання по суті", - написали волонтери "Чистого неба".