З України до Італії відправили організатора надмасштабної схеми по відмиванню грошей

08:26, 17.07.2017
З України до Італії відправили організатора надмасштабної схеми по відмиванню грошей

Джузеппе Нікосіі відбув із СІЗО разом із речами у картатих торбах (Юрій Луценко. Facebook)

До Італії екстрадіювали Джузеппе Дональдо Нікосіі, якого підозрюють в організації однієї із наймасштабніших схем по відмиванню грошей. Його спіймали в Україні декілька місяців тому.

Про видворення італійця повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні італійська Феміда отримала від України сигнал партнерства - відбулася фактична передача творця однієї з наймасштабніших в Історії Італійської Республіки схем з відмивання коштів Джузеппе Дональдо Нікосіі", - написа він у Facebook.

Юрій Луценко відзначив, що Джузеппе Нікосіі вкрав у італійців сотні мільйонів євро та багато років переховувався у різних країнах світу.

"Навесні цього року за результатами добре спланованої операції був затриманий СБ України. Завдяки професійній та доброчесній роботі ГПУ та МВС процедура екстрадиції Д.Нікосіі була завершена за три місяці і сьогодні у супроводі італійської поліції правопорушник вирушив на батьківщину, де невдовзі постане перед судом", - підкреслив Генеральний прокурор України.

На думку Луценка, така співпраця допоможе врегулювати проблему арешту звинуваченого у вбивстві журналіста Віталія Марківа, якого арештували в Італії.