Терористи «ДНР» не пустили спостерігачів ОБСЄ у приморський курорт Сєдове

16:43, 16.07.2017
Терористи «ДНР» не пустили спостерігачів ОБСЄ у приморський курорт Сєдове

На пляжі у Седово з'явився напис "міни" (alextokarenko)

Терористи "ДНР" заборонили спостерігачам ОБСЄ в'їжджати до приморського міста Сєдове неподалік Маріуполя посилаючись на його особливий прикордонний статус.

Про це повідомляється у звіті місіє ОБСЄ, опублікованому в суботу.

"На блокпості, розташованому приблизно за 1,2 км на північний захід від підконтрольного "ДНР" смт Сєдове озброєні члени "ДНР" зупинили патруль СММ і не дозволили йому проїхати далі дорогою в напрямку Сєдового, посилаючись на накази від своїх командирів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що пізніше того ж дня член "ДНР" у цивільному одязі на тому ж блокпості у Сєдовому зупинив інший патруль СММ та заявив, що для в’їзду у селище необхідно отримати попередній дозвіл від "ДНР", оскільки Сєдове є "прикордонною зоною, у якій діє особливий статус в’їзду-виїзду".

Незадовго після цього троє озброєних чоловіків у формі військового типу підійшли до патруля СММ.

"Вони відмовилися представитися і в агресивній формі вимагали, щоб спостерігачі залишили цей район. Патруль СММ поїхав з блокпосту", - зазначили у місії.

За даними місії, водії та пасажири, перед тим як проїхати через блокпост, заходили у розташоване поблизу невеличке приміщення.

Нагадаємо, Сєдове - одне з небагатьох містечок на березі Азовського моря, що знайходиться під контролем терористів.