Лідер ДДТ Юрій Шевчук визнає кордони ДНР

15:51, 14.07.2017
Лідер ДДТ Юрій Шевчук визнає кордони ДНР

Юрій Шевчук не проти виступити на кордоні якоїсь "Донецької респубілки" заради миру.

Лідер російського рок-гурту «ДДТ» Юрій Шевчук фактично визнав сепаратистське утворення терористів ДНР, говорячи про нього як про окремого політичного суб’єкта з власним кордоном.

 

Про це Шевчук обмовився в інтерв’ю російському телеканалу РБК в Санкт-Петербурзі.

 

Як каже відомий російський журналіст Роман Супер, Лідер ДДТ два роки не спілкувався з журналістами, але погодився дати інтерв’ю на простому пітерському подвір’ї.

 

На питання журналіста чому Шевчук так довго мовчав, музикант відповів, що «намагався розібратися в собі і в тих часах, які наступили», до того ж «спостерігати братовбивчу війну можливо вище моїх сил».

 

«Але ж ви самі нас привчили, що їдете туди де погано», - зауважив журналіст, нагадавши концерти «ДДТ» в Чечні в 90-ті роки.

 

«Так... Останній раз я був в Осетії у 2008-му. Потім ми зіграли концерт Миру, де зібрали і грузинських, і осетинських, і українських музикантів. Ми ж усе відчували до чого йде. Зараз зовсім інша ситуація. Багато чого складалося проти такого концерту. Я думав і думаю про це до цих пір», - розпливчасто відповів Юрій Шевчук.

 

«Концерт на Україні ви маєте на увазі?», - спитав Роман Супер.

 

«Чому ж на Україні? На кордоні! Припустімо Ук... Донецької республіки. На кордоні... Концерт Миру. Але не будемо про це зараз говорити», - закрив тему Шевчук.

 

І хоча це інтерв’ю вийшло в ефір дещо раніше, користувачі українських соцмереж почали активно обговорювати слова рок-музиканта саме зараз, після того, як інтерв’ю було оприлюднено на каналі «Артподготовка плюс» у YouTube  11 липня.

 

Зокрема, користувач Мірко Саблич на писав на своїй сторінці у Facebook  в п’ятницю: Виписка з історії хвороби Шевчука Ю.Ю. (1957 р.н.): "свой в доску мужик, хороший поэт, драйвовый музыкант... поступил с диагнозом "вата головного мозга ІІ степени."

 

І додає: «Всім совкодро..рам російського року варто було б зрозуміти, що навіть самий ліберальний російський рок-музикант є імперцем. Так прошиті їхні мізки. Це не добре, і не погано: це медичний факт. Закон фізики».