У Миргороді жорстоко побили опозиційного депутата міської ради від ВО «Свобода»

07:00, 14.07.2017
У Миргороді жорстоко побили опозиційного депутата міської ради від ВО «Свобода»

Голова Миргородського осередку ВО "Свобода" впав у кому після жорстокого побиття (Олег Супруненко)

Депутата Миргородської міської ради від ВО "Свобода" Олега Супруненка жорстоко побили вночі поблизу його будинку, коли він повертався із роботи. 29-річний чоловік перебуває в реанімації у комі.

"У нього рука переламана, 6 ребер, легені пробиті, черепна травма. І плюс до того, у нього перебиті лопатки. Тобто, він лежав, його добивали", - розповідає у Facebook миргородська активістка Аліна Шаніна.

За її словами, це могло бути замовне вбивство. Зловмисники також вкрали його рюкзак із документами.

"Олега покинули у непритомному стані на узбіччі, викравши при цьому документи. До лікарні його доправили у комі", - зазначають його однопартійці.

Побитого Олега Супруненка знайшла дружина, яка хвилювалася, що чоловік довго не повертався з роботи. Олег Супруненко працює слюсарем на Миргородському арматурному заводі, 12 липня у нього була вечірня зміна, тому додому він мав прийти близько опівночі.

Заступник голови Полтавської обласної ради, свободівець, Анатолій Ханко говорить, що Олег Супруненко на деякий час приходив до тями. Тоді він встиг розповісти, що напали близько 5 чоловік у масках з арматурами і бітами.

У Полтавському осередку ВО "Свобода" підозрюють, що причиною нападу міг стати конфлікт через вартість проїзду в місцевих маршрутках. Олег Супруненко нещодавно організовував мітинги та виступав на сесіях міської ради проти здорожчання проїзду.

"Олег Супруненко займає чітку політичну позицію та перебуває у протистоянні з провладною більшістю. Зокрема, відстоює інтереси миргородців щодо зменшення тарифів на проїзд. Тому, не виключаємо, що даний напад міг статися з політичних мотивів", - зазначено у повідомленні ВО "Свобода" Полтава.

На сайті Миргородської міської ради за день так і не з'явилася інформація про напад на одного із депутатів.



У той же час, активісти хочуть скликати 14 липня позачергову сесію через побиття голови комісії з регламенту міської ради.

"Через цю подію завтра, 14 липня відбудеться екстрене скликання позачергової сесії міськради, на якій розглянуть на нададуть оцінку роботи місцевих правоохоронних органів", - інформує ВО "Свобода".