В Україні стартувала вступна кампанія для абітурієнтів

11:41, 12.07.2017

Українські абітурієнти можуть почати подавати електронні заяви для вступу до вищих навчальних закладів України у середу, 12 липня.

 

Приймальні комісії реєструють виключно електронні заяви, адже подати заяви у паперовій формі можуть лише люди із дуже стислого переліку пільговиків.

 

Електронну заяву та усі необхідні документи можна подати через особистий електронний кабінет на сайті ez.osvitavsim.org.ua

 

Офіційно реєстрація електронних кабінетів мала початися 29 червня і тривати до 18:00 25 липня.

 

Утім, початок вступної кампанії в Україні затримали через кібератаки. Тож відсьогодні подати документи можна до 18:00 26 липня.

 

Водночас, абітурієнти, які повинні пройти творчі іспити або вступають не на підставі результатів зовнішнього незалежного оцінювання, а іспитів - повинні подати заявки до 18:00 20 липня.

 

Цього року можна подавати сертифікати ЗНО 2017 і 2016 років.

 

Кожен абітурієнт може подати дев'ять заяв на чотири спеціальності.

 

"Це можуть бути як заяви до одного університету, так і дев'ять заяв у різні навчальні заклади. Ми обмежуємо не вишами, а спеціальностями, щоб діти профорієнтувалися і ретельніше обирали спеціальності, на яких хочуть навчатися", - раніше зазначала  міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

 

Додамо, що 24 липня мають оголосити списки людей, рекомендованих до зарахування за результатами співбесід та за квотами, а формування рейтингового списку вступників за результатами ЗНО триватиме до 1 серпня.

 

Зарахування на бюджет - до 7 серпня, на контракт - до 30 вересня.

 

Однією з основних особливостей цьогорічної вступної кампанії стануть коефіцієнти - регіональний, галузевий і сільський.