Туроператори Львова закликають владу домовитись із лоукостером Ryanair

16:09, 11.07.2017
Туроператори Львова закликають владу домовитись із лоукостером Ryanair

Львів'яни закликають не "відпускати" лоукосетра Ryanair.

Львівський туристичний альянс виступив із офіційною заявою, в якій вимагає від вищих керівників держави – Президента Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана вплинути на ситуацію із виходом з ринку України авіакомпанії-лоукостера Ryanair.

 

Заяву опубліковано на сторінці Альянсу у Facebook  у вівторок.

 

«Заява, що саме через корупцію компанія Ryanair призупиняє прихід в Україну, сколихнула не лише Львів, але й всю Україну. Ми чітко розуміємо, що питання є не в площині Львова. Але з боку Львівського туристичного альянсу, ми гарантуємо повну підтримку компанії Ryanair у Львові. Адже відхід компанії Ryanair не лише закриє можливість для десятків тисяч туристів відвідати Львів, а також і мешканцям міста подорожувати та пізнавати нове. Для Львова – це також і значна кількість робочих місць, частина економіки та й зрештою, імідж міста та держави», - йдеться у заяві туроператорів.

 

Як зазначають у Туристичному альянсі, відхід компанії Ryanair з ринку України остаточно поховає будь-яку вільну конкуренцію та вільний ринок в авіагалузі і не лише.

 

Водночас ,міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв вже у середу внести на розгляд Кабінету міністрів подання про звільнення керівника аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна.

 

Причина: скандал через непідписаний договір з лоукостером Ryanair.

 

У свою чергу, заступник глави фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Кононенко переконує, що аеропорт "Бориспіль" і Мінінфраструктури зуміють домовитись із авіакомпанією Ryanair про початок польотів на українському ринку.

 

За словами Кононенка, він знає позицію і міністра Володимира Омеляна і директора "Борисполя" Рябікіна, хоча вони й обмінялися політичними заявами, але «робота продовжиться».

 

Депутат запевняє, що президентська партія переконана, що Україні потрібні лоу-кости.

 

"Нам принципово важливо, щоб лоу-кости заходили в країну. Щодо Ryanair, то там питання чисто математичне - є ймовірність збитків аеропорту в розмірі 2 мільярди гривень цього року, якщо він піде на умови компанії",- розповів пан Кононенко.

 

І додає, що сторонам вдасться домовитись протягом місяця і «ця компанія зайде в Україну».

 

Раніше керівник міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська поклала провину за зрив польотів лоукостера Ryanair в Україну на голову київського аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна. Мовляв, «чому Львів повинен бути заручником Києва?».

 

Як повідомляла «УМ», ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок восени 2017 року через те, що аеропорт "Бориспіль" став на сторону авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаперельотів.

 

Ryanair вибачається перед клієнтами, які вже забронювали рейси і обіцяє повернути кошти за квитки.

 

Тоді як міністр інфраструктури Володимир Омелян стверджує, що керівництво аеропорту "Бориспіль" затягувало переговори із Ryanair.

 

Ryanair мав літати з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндговен. А рейси зі Львова мали бути до Ейндговена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.