В аеропорту «Львів» обурені конфліктом аеропорту «Бориспіль» із Ryanair

11:31, 11.07.2017
В аеропорту «Львів» обурені конфліктом аеропорту «Бориспіль» із Ryanair

Керівництво аеропорту "Львів" хоче домовитися з більшою кількістю лоукостерів.

Керівник міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська покладає провину за зрив польотів лоукостера Ryanair в Україну на голову київського аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна.

 

Про це пані Романовська написала у Facebook.

 

"Керівник аеропорту "Бориспіль", отримавши такі карти в руки.... маючи шанс з нічого зробити щось і... просто вирішує: нікому не треба додаткових коштів, пасажирів, рейсів, заробітків... який там фінплан", – зазначила пані Романовська в закритому пості.

 

"Пасажир Ryanair у 2017 році мав бути понад план. А на наступний рік плановий пасажиропотік вже було ним озвучено. "Бориспіль" має додаткову порожню інфраструктуру терміналу "F" і "В" саме для лоу-костів. Shame on them", – заявила керівник аеропорту «Львів».

 

Відтак, пані Романовська звернулася до голів області та міста, депутатів і бізнес-структур по підтримку у цьому питанні.

 

"Чому Львів повинен бути заручником Києва? Чому українці повинні почуватися вдома, ніби в гостях?", – обурюється вона.

 

І додає: "Аеропорт "Львів" усе одно рухається вперед і має кілька запасних планів, але немає гіршого почуття, ніж сум від відчуття втрачених можливостей, свободи вибору, особливо коли вони були і ще так близько. Але надія ще все ж таки є".

 

У свою чергу, інша лоукост-авіакомпанія Wizz Air оголосила про нові спеціальні тарифи – від 15 євро для пасажирів, яких торкнулася ситуація зі скасуванням всіх рейсів найбільшої авіакомпанії Європи - лоукостера Ryanair в Україні.

 

Згідно з прес-релізом перевізника, пасажири, що мають квитки на скасовані рейси Ryanair між Києвом і Лондоном або Ейндховеном, а також - Львовом та Берліном або Вроцлавом, можуть забронювати рейси Wizz Air через його сайт або колл-центр авіакомпанії.

 

Як повідомляла «УМ», ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок восени 2017 року.

 

На думку керівництва Ryanair, аеропорт "Бориспіль" став на сторону авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаперельотів.

 

Ryanair вибачається перед клієнтами, які вже забронювали рейси і обіцяє повернути кошти за квитки.

 

"Ми також шкодуємо через те, що львівський аеропорт став жертвою рішення київського аеропорту", - зазначив головний комерційний директор Ryanair Девід О'Браєн.

 

У понеділок міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про конфлікт довкола аеропорту "Бориспіль" і Ryanair, які не змогли дійти згоди про умови роботи. За його словами, керівництво аеропорту затягувало переговори з авіаперевізником.

 

Тоді як гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що аеропорту, як державному підприємству, контракт з Ryanair не вигідний і заявив про політичний тиск.

 

Ryanair мав літати з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндговен. А рейси зі Львова мали бути до Ейндговена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.