У Львівській області прикордонники знайшли понад 100 кілограмів бурштину у вантажівці

15:44, 02.07.2017
У Львівській області прикордонники знайшли понад 100 кілограмів бурштину у вантажівці

Необроблений бурштин вивозили із України (ДФС у Львівській області)

Львівські прикордонники при спробі перетину кордону перевірили вантажівку, в які виявили понад 100 кілограмів необробленого бурштину.

Про це повідомляє ДФС у Львівській області.

"Майже 106 кілограмів сонячного каміння намагались перевезти у мішках серед паливних гранул. Так, сьогодні 01.07.2017, водій вантажного автомобіля "Даф", мешканець Львівщини прямував у Польщу через митний пост "Краковець", - ідеться в повідомленні на Facebook.

Відправником вантажу значився рівненський підприємець, отримувач - підприємство у Чехії.

"Згідно з товаросупровідними документами він (водій - ред.) переміщував 21300 кг паливних гранул, які містились у мішках розташованих на піддонах", - зазначається у повідомленні фіскалів.

Під час митного контролю вантажіки в прикордонників виникла підозра, тому автомобіль було скеровано у місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там митники в окремих мішках виявили необроблене каміння неправильної форми, різних розмірів, жовтого та коричневого кольору різних відтінків, зовні схоже на необроблений бурштин в асортименті.

Після затримання товару, його відправили на експертизу, щоб встановити реальну вартість такої великої кількості "сонячного каменю".