Українського добровольця арештували в Італії за звинуваченнями у вбивстві журналістів у Слов'янську

15:58, 01.07.2017
Українського добровольця арештували в Італії за звинуваченнями у вбивстві журналістів у Слов'янську

Віталій Марків до війни був діджеєм (Волонтерський фотопроект "Якби не війна")

Українського воїна добровольчого батальйону імені Кульчицького Віталія Марківа арештували в Італі за звинуваченнями у вбивстві італійського та російського журналістів.

Заступник Генерального прокурора України Євген Єнін у Facebook повідомив, Віталій Марків не причетний до цього злочину, а всі матеріали у даній справі українська сторона передала італійцям.

"Генпрокуратура здивована арештом в Італіі українського солдата Марківа Віталія, за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокеллі поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року, висунутою прокуратурою м. Павія", - зазначається у повідомленні заступника генпрокурора.

Євген Єнін проінформував, що українська Генеральна прокуратура проводила розслідування загибелі громадянина Італіі Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова, та встановила, що вони загинули внаслідок артилерійського обстрілу російсько-терористичних військ.

"У цьому розслідуванні Генпрокуратура активно співпрацює з італійськими колегами, надає результати допитів свідків, результати експертиз тощо", - зазначає український правоохоронець.

Генпрокуратура вже звернулася до італійських влад з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа Віталія або його негайного звільнення, повідомляє Єнін.