У Криму зник інтернет через будівництво Керченського мосту

20:09, 30.06.2017

Роботи на будівництві Керченського мосту призвели до пошкодження оптоволоконного кабелю, що у свою чергу стало причиною збою телефонного зв'язку, а також відключення інтернету і банківських терміналів по всьому Криму в п’ятницю.

 

Про це повідомляє кримськотатарська газета "Avdet".

 

"У Севастополі та Криму сьогодні перестали працювати банківські термінали у магазинах і відділеннях банків півострова. Окрім цього, виникли проблеми зі зв'язком і мобільним інтернетом", - йдеться у повідомленні.

 

Наголошується, що причиною збою у телефонному зв'язку, інтернеті та банківських терміналах є пошкодження магістрального оптоволоконного кабелю.

 

"Пошкодження виникли у процесі будівництва підходів до Кримського моста", - повідомив гендиректор компанії "К-телеком" Володимир Зайцев, пообіцявши усунути поломки до вечора.

 

Водночас, російське видання "Медуза" із посиланням на так званого "віце-прем'єра" окупаційного "уряду" півострова Дмитра Полонського повідомляє, що на ділянці Темрюк - Керч було пошкоджено волоконно-оптичну лінію зв'язку.

 

Через це тимчасово обмежений доступ до інтернету абонентам, які знаходяться в роумінгу "К-телеком" (торгова марка Win mobile) і "КТК Телеком" ( "Волна мобайл").

 

Полонський додав, що також була знижена швидкість доступу в інтернет у більшості провайдерів й обмежено міжміське телефонне з'єднання абонентів фіксованого зв'язку.

 

На території анекосваного Криму працюють п'ять операторів мобільного зв'язку, включно з Win mobile й "Волна мобайл".

 

Росія, окупувавши український Крим 2014 року, активізувала підготовку будівництва Керченського моста. Вже 19 березня 2014 року Путін поставив перед Міністерством транспорту завдання побудувати Керченський міст в автомобільному та залізничному варіантах.