Компанія M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу Petya.A

12:57, 30.06.2017

Компанія M.E.Doc, яку раніше Microsoft звинуватив у причетності до розповсюдження вірусу Petya.A, заперечує це й зазначає, що сама зазнала зараження.

Про це повідомляє УНІАН.

«У статті на ресурсі Microsoft TechNet з'явилася інформації про причетність нашого ПЗ до вірусної атаки. Однак вихідний код програми «M.E.Doc» не містить команди запуску додатка Windows rundll32.exe, на який, як на причину атаки, посилається Microsoft TechNet. Таким чином, у даній статті відсутнє звинувачення програми «M.E.Doc» як джерела зараження. Єдине, про що говорить стаття - це ілюстрація того, що програма «M.E.Doc» запущена на раніше зараженому комп'ютері і, відповідно, сама зазнала зараження», - йдеться в повідомленні компанії.

За словами СЕО компанії-розробника M.E.Doc Олесі Білоусової, сервер компанії був атакований, внаслідок чого постраждали деякі сервіси, в тому числі веб-сервіс «СОТА» і сервер документообігу.

Також вона зазначила, що сама програма "M.E.Doc" та її оновлення не постраждали.

«Сервери, на яких знаходяться оновлення й програма для завантаження «M.E.Doc», не постраждали», - сказала Білоусова.

У прес-релізі зазначається, що компанія працює цілодобово для відновлення стабільної роботи програми.

«Розробник «M.E.Doc» працює над вирішенням проблеми й проясненням ситуації цілодобово, оскільки вона зачепила як нас, так і наших користувачів. Тому вирішити ці питання і налагодити стабільну роботу - це наше першочергове завдання», - підкреслила Білоусова.

Нагдаємо, вірус Petya.A паралізував роботу українських компаній у вівторок, 27 червня. Пізніше під приціл вірусу потрапили компанії у багатьох країнах, "епідемія" докотилася навіть до Австралії та США.