У мерії Херсона знайшли мільйони готівкою

21:03, 29.06.2017
У мерії Херсона знайшли мільйони готівкою

Керівник апарату Херсонської мерії зберігав на роботі чималі суми готівкою.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією провели обшуки у міськраді Херсона в четвер.

 

Під час обшуків слідчі вилучили значну суму готівки у національній та іноземній валюті.

 

Про це повідомила речниця Управління СБУ в Херсонській області Вікторія Шакула у Facebook.

 

"Під час перевірки причетності високопосадовців органу місцевого самоврядування до системного привласнення коштів бюджету в особливо великих розмірах, 29 червня ц.р. правоохоронцями проведено черговий обшук у службовому приміщенні одного з керівників апарату Херсонської міської ради в рамках розслідування злочинів, передбачених ст.ст. 191, 364 та 366 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

 

Цікаво, що посадовець зберігав у кабінеті понад 90 тисяч доларів США, близько 10 тисяч євро та 364 тисячі гривень", - поінформувала вона.

 

 

За словами пані Шакули, наразі слідчі встановлюють джерела отримання посадовцем цих коштів, враховуючи розмір його офіційних доходів та відомостей про майно, зазначених у декларації.

 

Вирішується питання про накладення арешту на ці грошові активи: за курсом обміну валют йдеться про суму в розмірі понад 3 млн гривень.

 

Прес-секретар облуправління СБУ нагадала, що спецслужба спільно з прокуратурою та слідчими поліції продовжує слідчі дії в рамках відкритих кримінальних проваджень за фактами вчинення посадовими особами Херсонської міської ради злочинів у сфері службової діяльності - розкраданні бюджетних коштів на суму понад п'ять мільйонів гривень, які передбачалися на будівництво та реконструкцію об'єктів освітньої та культурної сфери міста.