У «Борисполі» утворилися великі черги через вірус Petya.A (фото)

10:21, 28.06.2017
У «Борисполі» утворилися великі черги через вірус Petya.A (фото)

Працівники "Борисполя" ледь впралися із чергами.

Величезні черги на паспортний контроль утворилися в аеропорту "Бориспіль" у середу зранку. Причина: досі не працює головний сервер аеропорту "Бориспіль" через кібератаку, від якої напередодні постраждали десятки великих українських компаній.

 

Про це повідомляють користувачі соцмереж.

 

Інформацію про непрацюючий сервер підтвердив перший заступник аеропорту Євген Дихне. За його словами, сервер вимкнули, хоча він і не став жертвою атаки. Тимчасово недоступне і онлайн табло на сайті компанії.

 

"Ми перейшли на план В з обслуговування пасажирів без використання центрального сервера, який ми вчасно зупинили. Протягом доби ми чекаємо від фахівців рецептів боротьби з вірусом", - сказав пан Дихне.

 

Водночас, світлини довжелезних черг опублікував на своїй сторінці у Facebook Зураб Аласанія. За його словами, черга "починається просто неба і кружляє через весь аеропорт".

 

При цьому, люди, які реєструватись on-line, тепер так само годинами стоять у черзі.

 

 

Як пише Вадим Костюк, паспортний контроль заблокували українські туристи, чий рейс в Анталію був перенесений через потрапляння птаха у турбіну. Він додає, що ані співробітники аеропорту, ані правоохоронці не реагують на ситуацію.

 

 

У коментарях користувачі повідомляють також, що частина людей застрягла між безпековим та паспортним контролем більш ніж на годину без доступу до води та туалету.

 

Пізніше користувачі повідомили, що з чергами вдалося впоратися протягом години.

"Вони буквально за годину впоралися з дикими чергами через збої в комп'ютерній системі", - пише Анастасія Леухіна.

 

"Виїжджаючи в аеропорт, я готувалася до гіршого і будувала плани на випадок відміни рейсу. Я приїхала через годину після всього цього кошмару і пройшла реєстрацію практично в стандартний час", - додала вона.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок в Україні відбулася масована хакерська атака на низку банків, енергетичні компанії та державні установи.

 

Зокрема, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

 

Про паралізацію роботи повідомили і у мережі заправок KLO и Wog.