Під Жолобком знищено російського капітана Олександра Щербака (фото)

14:40, 27.06.2017
Під Жолобком знищено російського капітана Олександра Щербака (фото)

Ліквідований російський окупант Олександр Щербак "Алекс".

Російський кадровий офіцер, капітан Олександр Щербак з позивним «Алекс» командував ворожою диверсійно-розвідувальною групою, яку знешкодили бійці ЗСУ в бою поблизу села Жолобок на Луганщині минулої суботи.

 

Самого Щербака ліквідували у ближньому вогневому бою разом зі снайпером.

 

Подробиці того бою повідомив командир 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади, полковник Владислав Клочков на сторінці Генштабу ЗС України у Facebook  у вівторок.

 

"24 червня розвідувальна група розвідувальної роти 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу самопроголошеної терористичної організації ЛНР під керівництвом кадрового російського офіцера капітана Щербака Олександра Олександровича (позивний "Алекс"), який, крім того, виконував обов’язки інструктора розвідроти, з метою проведення диверсійно-розвідувальних заходів висунулася з району села Жолобок у глибину позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних Сил України", - зазначає полковник Клочков.

 

За його словами, що українські військові вчасно виявили диверсантів, обійшли ДРГ і запропонували скласти зброю без бою, гарантуючи життя та безпеку.

 

"Командир групи та снайпер здійснили спробу збройного опору та були ліквідовані у ближньому вогневому бою, але не ножами, сокирами чи списами, як подали це окремі ЗМІ", - йдеться у заяві командира 93-ї бригади.

 

Пан Клочков додає: "Решта – сапер, снайпер і два кулеметники затримані. Один з них – 22-річний громадянин Російської Федерації, мешканець Алтайського краю".

 

 

Захисники України, після затримання диверсантів вилучили зброю, яка вироблена та знаходиться на озброєнні в армії Росії, зокрема гвинтівку СВД 1994 року випуску з пластмасовими прикладом та цівкою; спорядження нового зразка, розроблено для російських диверсійних груп та інші речі.

 

 

"Наразі щодо затриманих відповідними державними органами проводяться слідчі дії. Їх господарі –терористична організація ЛНР - відмовилася визнавати затриманих, назвавши їх "курсантами Харківського інституту МВС", - зауважив полковник Клочков.

 

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник пізніше додав, що ліквідований командир ворожої ДРГ Олександр Щербак «Алекс» є уродженцем міста Кіров Російської Федерації.