Ігор Гужва вийшов із СІЗО під заставу

13:52, 27.06.2017
Ігор Гужва вийшов із СІЗО під заставу

Ігор Гужва поскаржився журналістам на дії "влади", не називаючи прізвищ (STRANA.UA)

Головний редактор інтернет-видання "Страна.ua" Ігор Гужва вийшов зі слідчого ізолятора та заявив, що влада нібито готує ще дві кримінальних справи, інформує "Українська правда".

За інформацією Гужви, одна зі справ – особисто проти нього, а друга проти редакції "Страна", повідомив кореспондент видання з місця подій.

Ігор Гужва повторив, що справа про вимагання сфабриковано, і запевнив, що буде доводити абсурдність висунутих проти нього звинувачень.

"Громадськість має знать, що і хто стоїть за всіма цими провокаціями проти нашої редакції. Я буду продовжувати журналістську діяльність. Сайт Страна.ua буде працювати в тому ж режимі, але з урахуванням тих обставин, які сталися за ці дні", – сказав він.

Гужва повідомив, що під час обшуку в редакції поліцейські забрали всі його паспорти, адже в постанові суду про арешт повідомляється, що журналісту заборонено виїжджати з країни, покидати Київ тощо.

"Для мене насправді це не проблема, крім того, що я планував поїхати до своїх батьків у Слов’янськ саме цього тижня, але будемо дивитись далі, як поступати", – сказав Гужва.

Як повідомляла "УМ", заступниця головного редактора видання "Страна.ua" Світлана Крюкова внесла за свого шефа Ігоря Гужву, підозрюваного у вимаганні, 544 тисячі гривень застави в понеділок.