Снайпер 57-ї бригади за співпрацю з терористами «ДНР» сяде за грати на 8 років

19:49, 26.06.2017
Снайпер 57-ї бригади за співпрацю з терористами «ДНР» сяде за грати на 8 років

Зрадник пробуде за гратами менше 8 років, бо за "законом Савченко" його арешт із березня 2016 року рахували за формулою 1 день в СІЗО = 2 дням у в'язниці

Суд у Торецьку (колишній Дзержинськ) визнав винним у співпраці з терористами "ДНР" виконуючого обов'язки командира підрозділу снайперів 57-ї бригади та засдив його до 8 років позбавлення волі.

"Дзержинський міський суд Донецької області за матеріалами Служби безпеки України визнав винним військовослужбовця однієї з частин ЗСУ у сприянні діяльності терористичній організації. Оперативники спецслужби затримали зловмисника у березні 2016 року у Торецьку на Донеччині", - інформує прес-служба СБУ.

У повідомленні відзначається, що військовослужбовець ЗСУ неодноразово телефонував та зустрічався з ватажком одного з незаконних збройних формувань на прізвисько «Вєтєр».

Він не лише збирався перейти на бік терористів, а й передав їм тепловізор, яким користувалися українські бійці.

При цьому зрадник передавав "Вєтру" інформацію про місцезнаходження українських підрозділів для коригування артилерійського вогню.

Дзержинський міський суд виніс вирок у даній справі 1 червня.

"Так, у період з 3 березня по 31 березня 2016 року старшина ОСОБА_1 (засуджений військовий ЗСУ - ред.) будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом та проходячи її на посаді ТВО командира взводу снайперів військової частини - польова пошта В4533, перебуваючи у м.Дзержинську, Донецької обл., усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи умисно, протиправно, в метою заподіяння шкоди обороноздатності України, став на шлях злочинної діяльності, пов'язаної із сприянням терористичній організації "ДНР", а саме неодноразово телефонував зі свого мобільного номеру телефону НОМЕР_1 на мобільний номер телефону НОМЕР_2, який належить командиру 1-го ОМСБ 3-ої ОМСБр «Беркут» військова частина 08803 ОСОБА_8 з позивним "ОСОБА_8" ("Вєтєр" - ред.) бойовику на тимчасово непідконтрольній території України "ДНР" при розмові з яким домовлявся про зустрічі під час якої обговорював умови його переходу на бік терористичної організації "ДНР", - ідеться у вироку суду.

Військова частина - польова пошта В4533 - це 57-ма окрема мотопіхотна бригада, сформована із добробатів Кіровоградської області.

Як повідомив кореспонденту "УМ" військовослужбовець однієї із десантних бригад, підрозділи 57-ї бригади перебували у Зайцево на початку 2016 року.

Вирок суду підтверджує, що військовий-зрадник контактував із терористами, перебуваючи на позиціях у с. Зайцево Донецької області.

В окупованій Горлівці зрадник навіть встиг завести ще одну родину, неодноразово переходячи лінію розмежування. До Горлівки із 2014 року він їздив 30 разів.