ФСБ планувала закидати коктейлями Молотова офіс «Батьківщини»

13:53, 26.06.2017

Спецслужби Росії планували напад на офіс ВО "Батьківщини" в Києві напередодні Дня Конституції. Провокаторів із коктейлями Молотова затримали співробітники СБУ поблизу офісу в ніч на понеділок.

 

Про цеповідомив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко у понеділок.

 

"СБУ отримала оперативну інформацію про наміри спецслужб РФ створити в Україні штучні умови для широкомасштабних акцій протесту. З цією метою особам, які ховаються на території РФ від українського правосуддя, була поставлена ​​задача організувати напад з використанням вибухових пристроїв на офіс Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" в Києві", – розповів пан Кононенко.

 

За його словами,задум іноземної спецслужби полягав у тому, щоб "посварити вітчизняних політиків з державною владою і на основі штучно створеного інциденту спровокувати акції протесту під час святкування Дня Конституції України".

 

Пан Кононенко розповів, що про отриману оперативну інформацію був проінформований глава держави і керівники ВО "Батьківщина".

 

"26 червня о 04.30 зловмисники були затримані на місці вчинення злочину "на гарячому" при спробі закидати офіс ВО "Батьківщина" пляшками із запальною сумішшю", – повідомив начальник департаменту.

 

Наразі затримано трьох осіб, всі вони "жителі одного із західних регіонів країни, прибули в столицю спеціально для того, щоб скоїти цей злочин і вже сьогодні вранці мали повернутися".

 

Провокатори мали отримати грошову винагороду від «осіб, які переховуються на території Росії».

 

Віктор Кононенко додав, що двоє з трьох фігурантів були причетні до організації блокування траси "Київ-Рава-Руська" в березні поточного року, а третій був причетний до організації протестів 10 травня в Рівному.

 

Під час затримання у зловмисників було вилучено телефони з листуванням з особами, які перебувають на території РФ, в яких чітко розписані вказівки і суми винагороди (йдеться про тисячі доларів).

 

Відповідаючи на запитання про те, з ким листувалися ці люди, представник СБУ сказав: "З Миколою Дульським (лідер української праворадикальної організації "Наждак" Микола Дульський - ред.)".