Заступниця Гужви Світлана Крюкова внесла за нього півмільйона застави

12:41, 26.06.2017
Заступниця Гужви Світлана Крюкова внесла за нього півмільйона застави

Олена Лукаш чекає на підзахисного Гужву перед входом до ізолятора.

Заступниця головного редактора видання "Страна.ua" Світлана Крюкова внесла за свого шефа Ігоря Гужву, підозрюваного у вимаганні, 544 тисячі гривень застави в понеділок.

 

Про це повідомила адвокат Гужви Олена Лукаш у Facebook.

 

Пані Лукаш також оприлюднила копію документу, який засвідчує, що гроші внесені на рахунок держказначейства в банку саме Світланою Крюковою.

 

"Заставу за Ігоря Гужву внесено Світланою Крюковою. Самого Ігоря вивезли з Лук'янівського СІЗО. Вивезли, знаючи про заставу... Дочекаємося підтвердження казначейства, і зовсім скоро Ігор буде на свободі!", - написала Лукаш, яка в часи режиму Януковича була міністром юстиції.

 

 

Раніше пані Крюкова повідомляла у соцмережах нібито ледь не вся редакція збирає гроші на заставу для свого головреда. 

 

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту Гужви, визначивши розмір застави 544 тис. грн.

 

Утім, прокуратура Києва оскаржує рішення про обрання запобіжного заходу у частині розміру застави, адже прокурор вимагав заставу в розмірі 3 млн. гривень.

 

Гужву затримали ввечері 22 червня за підозрою у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів за відмову від розміщення компрометуючих матеріалів на народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька.

 

Пан Лінько заявив, що головний редактор видання "Страна.uа" вимагав саме у нього гроші нібито за відмову від публікації компрометуючих матеріалів.