Загиблих під Авдіївкою побратимів Володимира Іваника і Андрія Луціва поховали на Львівщині

10:27, 26.06.2017
Загиблих під Авдіївкою побратимів Володимира Іваника і Андрія Луціва поховали на Львівщині

Бійці "Аратти" Андрій Луців і Володимир Іваник були побратимами по життю.

Бійців 8-го окремого батальйону «Аратта» Української добровольчої армії, побратимів і земляків Володимира Іваника і Андрія Луціва поховали з військовими почестями у містах Стебник і Борислав Дрогобицького району Львівщини в неділю.

 

Про це повідомляють Дрогобицька райдржадміністрація і Бориславська міськрада.

 

Обоє добровольців – 30-річний Іваник і 39-річний Луців жили і  товаришували в місті Борислав ще до війни. Обоє разом пішли добровольцями на східний фронт, воювали у Пісках та Донецькому аеропорту, а також в Широкиному в складі ДУК «Правий сектор», який згодом було перейменовано на УДА.

 

 

Побратими по життю й загинули разом: сталося це внаслідок прямого влучання ворожого танку по позиціях захисників України в районі Авдіївки 21 червня. У тому бою зазнали чисельних осколкових поранень та опіків ще два добровольці «Аратти» УДА, також родом з Борислава.

 

У Андрія Луціва, який до війни працював таксистом, залишилась дружина та донька.

 

У Володимира Іваник, який до війни був будівельником, залишилися батьки, брат,  дружина та маленький син.      

 

Згідно з розпорядженням міського голови Борислава Ігоря Яворського, 23, 24 та 25 червня були оголошені днями жалоби в місті. У ці дні, на знак скорботи за загиблими героями, було приспущено Державні прапори України з чорною стрічкою, обмежено проведення розважально-концертних заходів тощо.

 

Тіла, загиблих бориславців, привезли до Львова у суботу, де з ними попрощалися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Після цього, у складі скорботної колони полеглих воїнів перевезли до Борислава, де відслужили спільну панахиду.

 

Згідно з побажанням родин, похорон воїнів переносли на один день. При цьому, Андрія Луціва поховали у місті Борислав об11:00, а Володимира Іваника - у Стебнику о 15:00.

 

Прощання відбувалося у різні години, щоб бойові побратими могли бути присутні на обох похоронах.