У Чернівцях засудили заочно снайперку ДНР

10:52, 24.06.2017

Шевченкiвський райсуд Чернiвцiв присудив 11 рокiв позбавлення волi 43-рiчній чернiвчанці, яка перейшла до терористiв i служить снайпером у терористичній ДНР.

 

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Чернівецької області Наталія Соколовська у п’ятницю ввечері.

 

«Прокуратура Чернiвецької областi пiдтримала державне обвинувачення в порядку спецiального судового провадження щодо 43-рiчної жительки Чернiвцiв, яку обвинувачено у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого частиною першою статтi 258-3 Кримiнального кодексу України - участь у дiяльностi терористичної органiзацiї», - зазначила пані Соколовська.

 

За її словами, Шевченкiвський райсуд визнав обвинувачену винною та засудив до 11 рокiв позбавлення волi.

 

«Початок строку вiдбування покарання в таких випадках обчислюється з дня затримання засудженої та приведення вироку у виконання», - додає речник прокуратури.

 

Адже наразі засуджена терористка не затримана, тому вирок їй оголошено заочно.

 

За даними слідства, на бiк сепаратистiв жiнка перейшла з iдеологiчних мiркувань на початку 2015 року. При цьому, вона добровiльно склала присягу на вiрнiсть ДНР та уклала контракт на «проходження служби» в незаконних збройних формуваннях ДНР.

 

«Пiсля цього служила на посадах снайпера, автоматника, навiдника-оператора комплексу ПТКР та брала участь у бойових дiях проти Збройних сил України, чергувала на передових позицiях у районi Донецького аеропорту та поблизу Донецька», - повідомляє прокуратура Чернівецької області.

 

Крiм того, жiнка активно пропагувала iдеї терористiв у соцмережах. Iз 2016 року пiдроздiл, у якому служить засуджена, дислокується в Макiївцi, де вона несе караульну службу, виконує обов'язки снайпера, бере участь у забезпеченнi дiяльностi незаконного збройного формування.