Полковник Голубан служитиме у поліції доки не доведено його зраду

14:40, 23.06.2017
Полковник Голубан служитиме у поліції доки не доведено його зраду

Юрій Голубан продовжує служити в Нацполіці.

Скандально відомий полковник Юрій Голубан, якого підозрюють у зв'язках з бойовиками на Донбасі, залишається служити у Нацполіції, аж поки не буде доведено, що він є державним зрадником.

 

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час години запитань до уряду в Раді у п’ятницю.

 

"Стосовно проведення службової перевірки, ми направили його до СБУ, яка повинна вирішити, чи був він злочинцем, чи ні. Він служить у нас і буде служити, поки його вина не буде доведена", - сказав пан Троян.

 

Заступник міністра зауважив, що Голубан подав документи на переведення до Київської області - в навчальний центр.

 

Як повідомляла «УМ», раніше народний депутат Єгор Соболєв з трибуни парламенту оприлюднив заяву фракції "Самопомочі" з вимогою викликати до Ради генпрокурора та голову СБУ, щоб вони розповіли про результати перевірки інформації про нібито зв’язки командира роти спецпризначення Главку Нацполіції у Донецькій області Юрія Голубана із бойовиками у 2014 році.

 

6 квітня ватажок батальйону бойовиків "Восток" Олександр Ходаковський поширив  відео, на якому видно, що полковник Нацполіції Голубан знятий разом із бойовиками ДНР перед виїздом на бій із українськими добровольцями. У МВС спочатку назвали відео фейковим. 

 

Наразі СБУ перевіряє ймовірну причетність полковника Голубана до співпраці з терористами.